Tjeerd  Klaassen, gepensioneerd en al 12 jaar les bij Willeke Mojet:
“Toen ik jong was wilde ik al leren pianospelen. Pas toen ik 65 was ben ik daar eindelijk aan toe gekomen. Was wel bang dat het eigenlijk te laat was, maar dat was onzin volgens Willeke. De leeftijd van haar studenten varieert van 4 tot 77 jaar, met sterk wisselende leeftijden waarop begonnen werd met de lessen.

Wat mij is opgevallen is hoe zij de lesstof, voor iedere student afzonderlijk, bepaalt op basis van leeftijd, belangstelling, voorkeur en kunde. Nooit sprake van een standaard lespatroon: pianospelen moet een plezier zijn. Twee van mijn nú al lang volwassen kinderen hebben in hun jeugd ook pianoles gehad. Dat was voor hen een zeer onplezierige gebeurtenis en stopte dus ook snel. Dat zou zeker nooit gebeurd zijn als zij Willeke als docente hadden gehad. Die is voor kinderen (en ook voor ouderen dus) zó goed, vriendelijk, kundig en motiverend!!”


Corinne:

“Op ietwat latere leeftijd ben ik piano gaan spelen. Pas op mijn zevenenveertigste,  vijf jaar geleden, had ik mijn eerste les bij Willeke.  En geen moment spijt van gehad.  Willeke voelt goed aan welke muziek mij aanspreekt en uitdaagt om eigenlijk dagelijks te willen oefenen. Naast mijn fulltime baan weet ze mij, zonder druk, op natuurlijke wijze te laten groeien in mijn pianospel. Tijdens de lessen is ze rustig, kritisch en stuurt ze me op een leuke manier de goede kant op. Met wat ik in de afgelopen vijf jaar bij haar heb geleerd heb ik een kinderwens verlaat in vervulling zien gaan.”

Vladimir

Vladimir, klas 4 Stedelijk Gymnasium Leiden.
“Ik zit inmiddels 8 jaar op les bij Willeke. Ik krijg van haar twee keer in de week les in muziektheorie en piano spelen. Willeke geeft mij ook begeleiding bij optredens tijdens concerten, concoursen en voorbereiding voor de landelijke EPTA graadsexamens. In 2014 heb ik onder haar begeleiding mijn EPTA-certificaat ‘C’ behaald. De lessen met Willeke zijn heel fijn. Zij is voor mij een goede vriend, die ook de nodige afstand tussen docent en leerling weet te behouden. Het is hard werken en toch samen plezier hebben.”

Elize, moeder van Eva (10 jaar):
“Mijn dochter Eva (10 jaar) gaat met veel plezier naar Willeke’s lessen. En komt altijd vrolijk de deur weer uit. Ze heeft in de afgelopen jaren veel geleerd en zoals mijn dochter zelf zegt: “Juf Willeke is gewoon heel aardig. Ik geef haar een tien!” Zelf ben ik niet bij de lessen aanwezig, maar ik heb het idee dat Willeke gezelligheid uitstekend met lekker werken weet te combineren.”

Elize Hertzberger